diumenge, 9 de febrer de 2014

COCA DE CEBA I TONYINA

No es una pizza, tot i que la massa s'hi vol assemblar. La combinació és boniiiiisima, ideal per un dissabte nit o tarda de partit!!!!




Ingredients:



Massa
1/2 kg de farina
250 gr de aigua
100 ml de oli d'oliva
1 culleradeta de sal
25 gr de llevat fresc de forner 
o 1 sobre de llevat sec de forner.

farcit
1 kg de cebes
2 llaunes d etonyina
2 ous
orenga 
sal
oli d'oliva

Preparació:

Primer de tot pelarem i tallarem les cebes i les sofregirem a foc lent fins que quedin ben transparents.


DesprÉs farem la massa: posarem l'aigua i l'oli dins del vas de la thermomix, amb el llevat i programarem 
1 min a Tª 37 i vel 2, per atemperar l'aigua i que es desfaci millor el llevat.
Un cop acabi el temps afegirem la farina i la sal, i programarem 2 min, vas tancat vel espiga.

Amassat tradicional: en un bol disoldre el llevat en l'aigua tebia, afegim l'oli, la farina i la sal i amassem a ma, uns 10 min, fins que veiem que la massa esta elàstica.

Quan ja tenim la massa l'estirem amb el corró, la posem a la safata del forn amb un paper de forn a sota i la punxem amb una forquilla per que no s'infli en excés durant la cocció.


La deixem fermentar aprox, 1 hora i seguidament  hi repartim pel damunt la ceba (que ja estarà freda), la tonyina ben escorreguda, orenga i els 2 ous ben batuts.



La coem al forn preescalfat a 180 º, aprox 40 min.



i així queda ben doradeta....i ja fetes les racions per que n'hi hagi per tothom!!!!


Us asseguro que amb una copeta de lambrusco o be una cerveseta ben freda, us pot trasportar ......a una altre dimensió???? be ja m'ho direu quen la tasteu!!!

BON PROFIT!!!!!!