dissabte, 17 de novembre del 2012

ESTOFAT DE VEDELLA DE LA IAIA


Una altra recepta d'aquelles de la iaia, les que han de perdurar en el temps i no s'han de perdre...només que jo l'he adaptat al meu ritme i l'he fet amb la fussion cook. L'he acompanyat amb un arros blanc i ha estat un dinar de dissabte fantàstic.



Ingredients:
carn  de vedella per estofar tallada a quadradets.
2 pastanagues (1 si es molt gran)
2 tomàquets
1 ceba 
1 pebrot verd
uns quants pèsols congelats
vi blanc 
oli
sal
canyella


Primerament posarem oli a la cassola i mentre s'escalfa salpebrarem la carn, llavors la posarem dins la cassola fins que quedi doradeta.


Quan la carn estigui afegirem el vi blanc, com la quantitat de un vas de tallat, i deixarem que s'evapori...això li dóna molt bon gust.


Un cop evaporat l'alcohol del vi , hi afegirem les verdures netes i tallades a trossets.
Afegirem un polsim de canyella,les sofregirem uns minuts, taparem la olla i programarem 30 min.


Quan acabi el temps, despressuritzarem i obrirem la olla, i aquest es el resultat...


A partir d'aquí tenim 2 opcions, la primera, servir-lo tal qual , amb la quan cosa es veuen els trossets de les verdures,i nomes cal posar una mica de maizena si ens agrada la salsa més espessa.


La segona opció és retirar la carn, passar la salsa per la batedora ( jo per la thermomix) tornar a posar la carn amb la salsa i afegir els pèsols. Després de 5 min de cocció queda així de bé. 


Crec que queda una salsa molt bona i la elaboració és prou simple. 
La diferència amb la iaia és que ella posava un vas d'aigua quan tenia les verdures sofregides i deixava fer xup-xup a foc lent 1 h. o més , fins que veia que la carn estava prou tova i la salsa tenia la textura que ella volia. La resta igual....és l'estofat de tota la vida, el que es feia els diumenges a la majoria de cases.

Bé, ja em direu que tal si el proveu.

BON PROFIT!!!


1 comentari:

andreu.sanchez ha dit...

Hola M.Àngels,

He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 23000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

Quedem a la teva disposició!
Andreu
Lestevesreceptes.cat