dijous, 18 d’octubre del 2012

PEUS DE PORC AMB CIGRONS

La cuina d'autor i els plats de disseny estan molt de moda i realment jo en sóc una mica fan.....però que bò que és un guisat de l'avia de tant en tant!!!!!
Aquest és un dels plats que feia l'avia, de vegades amb cigrons , de vegades sense, però sempre boníssims; i no pas per la complicació de la recepta, sinó per la paciència , la lentitud amb que  feia els sofregits i l'amor que hi posava....



Com que no vull que aquests plats es perdin, vull tenir-lo present en l'apartat que vaig crear que es diu la cuina de l'àvia, la meva àvia.

Ingredients:

4 peus de porc , tallats primer per la meitat de llarg i despres 2 trossos de cada meitat.
1 pot de cigrons cuits (la iaia els coia ella prèviament, jo no ho he fet )
1 ceba gran , ben picadeta
2 alls , tambe  picats
4 tumàquets mitjanets, ratllats
1 pastilla de brou 
sal 
sucre
oli d'oliva
julivert picat per guarnir.




Preparació:

Primer de tot hem de sucarrimar amb un soplet els possibles pels que tinguin el trossos de peus. La iaia ho feia al foc de gas dels fogons, però jo tinc inducció.....
Un cop fet això, els bullirem amb força aigua amb sal, un parell de fulles de llorer i un grapat de grans de pebre negre sencers, durant 2 h. aprox o bé amb la olla a pressió uns 30 min. o bé fins que siguin tous.
Els reservem.

Ara farem el sofregit amb l'all, la ceba i el tomàquet, molt lentament, a foc suau....una bona estona...


Quan  s'hagi reduit l'aigua que fa el tomàquet i el sofregit estigui ben brillant hi afegirem aigua i la pastilla de brou i ho escalfarem fins que bulli.


Quan arrenqui el bull ja hi podem posar el peu de porc...


Els cigrons...

I ho deixarem fer xup-xup a foc lent uns 30 min, per que s'integrin  els sabors i la salsa agafi una mica de còs.

Si ho fem de un dia per l'altre, com tots els guisats, resulta encara més bò!



Es un plat que dóna una mica de feina, però compensa. Val la pena que un dia festiu, que potser es quan tenim més temps, dediquen aquesta estona a la cuina i veureu que us llepareu els dits.

BON PROFIT!!!



4 comentaris:

Jacqueline Bahí ha dit...

Gràcies per aquesta recepta. Tenen una pinta... Bon Any!!!!

Ada ha dit...

Dóna una mica de feina posant-hi cigrons de pot i brou de "pastilla"??? jo flipo...

Unknown ha dit...

Gracias per la resepta es veuen boníssims

Unknown ha dit...

Molt bons. Gràcies