dilluns, 27 de febrer del 2012

CULLERETES DE VIEIRA AMB PERNIL IBÈRIC


Seguim amb les receptes del dinar de Canillo.
El segon aperitiu que us volia ensenyar es el següent : les culleretes de vieira amb pernil ibèric.
La diferencia es que la recepta sugereix que les culleretes siguin de pasta brick.La meva cuyada , per una qüestió pràctica ho va fer amb les culleretes de ceràmica,que encara que no es mengen, són molt boniques.




Passo a escriure la recepta tal qual me l'ha passada ella, i si algu vol probar-ho amb les culleretes de brick ja em dirà que tal...

Aquesta cullereta sorprèn perquè es menja sencera i per la seva combinació de sabors.

Ingredients per a unes 20 persones:

- 2 pomes reineta (1/2 kg aprox)
- 1 cullerada d'aigua
- pebre
- 80 gr de virutes de pernil ibèric
- 1/4 de kg de carn de vieira
- 25 gr de mantega
- 20 culleretes de pasta brick
- 1 cullerada de reducció de vinagre de Mòdena



Preparació:

Pelar les pomes, tallar a làmines fines i posar-les a un cassó al foc amb una cullerada d'aigua i una mica de pebre. Tapar i deixar coure a foc lent durant aproximadament 10 minuts (que no quedi aigualit). Passar pel passapurés, rectificar de sal i reservar.

Col·locar les virutes de pernil sobre un silpad a una safata pel forn i assecar uns minuts al forn preescalfat a 170ºC.

Assecar les vieires amb paper absorvent i saltar 1 minut per banda a una paella amb la mantega calenta.

Col·locar a cada cullereta de pasta brick una mica de compota reineta, sobre la mateixa un tros de vieira, una gota de reducció de vinagre de Mòdena i acabar amb el cruixent de pernil.


Ho podem posar un minutet al forn perquè la cullereta quedi més cruixent.


Bé, no em direu que és complicat, oi???
i com sempre: 

                                                BON PROFIT!!!!!!
https://blogger.googleusercontent.com/tracker/5042066476696769683-8297847107716602247?l=elkiwiblau.blogspot.com