diumenge, 22 de maig del 2011

MELMELADA DE MANDARINA

Aquesta recepta es de fa ja uns dies, però no havia descarregat les fotos i no hi vaig pensar més....

Em van regalar unes mandarines boníssimes, i apart de menjar-ne algunes vaig pensar que em venia de gust de provar de fer melmelada, ja que m'agrada  fer melmelades a l'epoca de la fruita i guardar-les per fer obsequis al amics.
Aquesta recepta es de fa ja uns dies, però no havia descarregat les fotos i no hi havia pensat més.... fins avui!

En realitat les melmelades es fan gairebé totes igual, nomes que anem variant la proporció del sucre en funció de la dolçor de la propia fruita i també variem el temps de cocció en funció de la duresa de la fruita.

En aquest cas  la mandarina es una fruita que requereix una mica més de sucre i una mica més de cocció ja que es una fruita acida i també te molt suc i per tant cal evaporar força el líquid.



Ingredients:

1 kg de polpa de fruita ja sense pell i llavors.
700 gr de sucre
la pell d'una mandarina serse la part blanca (que amarganteja)


Preparació tradicional:

Primer pelarem les mandarines amb el ganivet com si fos una poma, per eliminar el màxim de pell blanca.
La pell d'una d'elles la pelarem amb molt de compte de trure-li la pell blanca. La tallarem en juliana fina i la bullirem amb aigua durant 30 min.Les escorrerem i reservarem.

Posarem la polpa de mandarina en una cassola juntament amb el sucre i ho posarem a bullir minim 30 min. Si veiem que queda molt líquida ho deixarem bullir més fins que tinguem la consistència desitjada, tenint en compte que quan s'arrefreda espesseix una mica més.

Passarem el túrmix per aconseguir la textura que més ens agradi i hi afegirem les pells reservades.
Omplirem els pots i els hi farem el buit segons la nostre tècnica habitual. Jo ho faig bullint els pots bens tapats i coberts d'aigua en una olla durant 20 min.



Preparació en thermomix:

Si ho hem sde fer en la thermomix, les pells de la mandarina només les bullirem 10 min. Les escorrerem i les reservarem.

Posem la pulpa juntament amb el sucre al vas de la thermomix i triturem durant 15 s. a vel 5-6 per. Afegim les pells reservades i programem 30 min a Tº varoma vel cullera.
Posarem el cistellet al reves sobre la tapa en comptes del cubilet , per evitar esquitxades.
Quan finalitzi el temps mirarem si està prou espessa deixant refredar una cullerada en un platet de postre al congelador 5 min.
En funció de com ens agradi anirem afegint 10 min fins que estigui com volem.

Omplirem els pots i els esterilitzarem.



No l'havia fet mai i us puc assegurar que queda molt bona, a mi em va agradar molt ....i a les meves companyes de feina també!!!

Bon profit!