divendres, 19 de novembre del 2010

PA DE PESSIC DE GALETES AMB XOCOLATA

Al titol he posat "pa de pessic" per que el blog d'on l´he tret en diuen "bizcocho".



Després d'haver-lo fet és difícil de definir, ja que queda amb una textura entre pa de pessic i brownie, amb un sabor de galeta maria amb xocolata que em recorda els berenars de quan era petita......
La textura és molt melosa, i el fet d'anar trobant la xocolata fosa per dins, es una sensació que definiria com a "petit plaer".Els trossets de xocolata queden molt ben repartits pel pastís (no queden al fons del motllo) , ja que la massa quan és crua es força densa i els aguanta bé. I la oloreta ....la oloreta que queda per tota la casa és....per perdre el seny!!!
Si ens el mengem quan encara està tebi és quan és més bò. Si el mengem l'endemà , el podem escalfar al microoones uns segons per atemperar-lo (no molt calent) i veureu quina cosa més esquisita!!!!

Ingredients:



150gr de xocolata nestlé postres
1 paquet de galetes ("Un rulo")
100gr de mantega a temperatura ambient.
75gr de sucre
3 ous
2 culleradetas de llevat Royal (o bé 1/2 sobre)


Preparació (thermomix):

Primer de tot triturarem la xocolata amb la Thermomix a vel 5 durant 5 seg. i si veiem que queden els trosos massa grans, doncs una mica més. Han de quedar de la mida de les perletes que ja venen en bossetes (tipus vahiné) o potser  fins i tot una mica més grans. En el procés hi hauran alguns trossos que es trituraran tant que quedara con mitat pols de xoco i mitat perletes. Ho reservarem.
  



Ara, i sense netejar el vas de la thermomix, triturarem les galetes a vel. progressiva 5-10 durant 15 segons i veurem que queden reduides a pols.


Sense treure la pols de galeta, hi afegirem tots la resta d'ingredients (excepte la xocolata) i tancarem la tapa.



Barrejarem a vel. 7 fins que veiem que queda tot força ben barrejat (com uns 10 seg. aprox.)
I ara és el moment de afegir la xocolata i remenar amb l'espàtula ( per no triturar més la xocolata)



Quedarà aquesta pasta espessa, i d'aquest color... (no queda marró homogeni).


 

Posarem aquesta massa espessa en un motllo. Si es normal cal untar-lo amb mantega i enfarinar-lo, però si és de silicona (com és el meu cas) no cal fer aquest pas.
Realment els motllos de silicona van molt bé, són molt pràctics de utilitzar ja que no cal untar amb res, es desmotlla fàcil, es renta fàcil, i fins i tot es guarda fàcil, ja que el ser flexible es pot adaptar a la forma del calaix i al trrure'l recupera la seva forma. L'unica precaució que cal tenir, és el desmotllar, ja que si és un pastís tou o encara calent, com que el motllo també és tou es trenca més facilment, per tant : o anem amb mooooolt de compte o el deixem refredar molt bé abans de fer-ho.

Courem el pa de pessic al forn, a 180º aprox, i durant uns 20-25 min.(depèn de cada forn) Es un pastís que és cou ràpid, i a més surt petitet .....el que cal dir és que quan el treguem del forn sembarà que estigui cru, però al refredar acaba de quedar pres, no ens hem de passar de cocció per que no quedi sec.



Quan sigui fred i el tinguem desmotllat, ja el podrem guarnir com més ens agradi.....





Preparació (tradicional):

En realitat la única diferència és que haurem de tenir un robot que sigui capaç de triturar la xocolata i les galetes, (tipus moulinex 1,2,3, etc...), la resta del pocés seria el mateix, barrejant els ingredients des del principi amb la espàtula.



BON PROFIT!!!!!!