divendres, 10 de setembre del 2010

VICHYSSOISE

Es un entrant fresquet, lleuger i que muda força si l'ornamentem bé, i per pocs diners....que avui dia interessa quedar bé sense gastar massa diners!

Ens agrada força a casa i és una manera de menjar una crema de verdures sense que ho sembli tant de cara als nens.



Tradicionalment és un plat d'estiu que es menja fred de la nevera, però us el poso igualment ara que ja s'acaba l'estiu per que es pot menjar perfectament calent com a "crema de porros".Al gust del consumidor ( o de la temporada).

Ingredients:



400 gr de patates
200 gr de porros
50 gra de oli d'oliva
1 cull de mantega
500 ml de brou de pollastre
(o bé 500 ml d'aigua +1 pastilla  de brou)
200 ml de crema de llet
pebre negre molt
sal per rectificar si cal.


Preparació en thermomix:

Primer de tot pelarem les patates i les tallarem a daus; eliminarem  les fulles verdes dels porros i els tallarem a rodanxes.

Posarem els porros dins la thermomix i els triturarem durant 8 segons a vel. 4. Afegirem l'oli i la mantega i programarem 10 min. a vel 2, Tº 100.

Passat aquest temps hi afegirem les patates, el brou (o l'aigua i la pastilla)



 Ho courem duran 20 min, Tº varoma i vel 2.Comprovarem que estiguin les patates molt cuites, gairebé que es desfacin; si no és així ho courem uns minuts més, ja que el temps depèn una mica de la grandaria en que haguem tallat les patates.

Esperarem uns minuts que es refredi una mica la preparació o bé , tal com faig jo, posarem un drap de cuina doblegat en 4 sobre la tapa de la Thermomix amb la finalitat de que no ens cremi el vapor que surt al triturar tot i tenint el cubilet posat.Ara si triturarem 1 min a vel. progressiva  5-7-9.

Afegirem la crema de llet , i si la volem més clareta una mica més de brou o llet fins  aconseguir la textura que ens agradi a casa.



Finalment rectificarem de sal si convé.

Si la volem menjar calenta...endavant! 
Si la voleu freda, quan sigui tèbia la posem a la nevera i la menjarem molt freda.....



Se de altres variants, amb la mateixa base que m'agradaria provar , com per exemple el fet de afegir poma al mateix moment que afegim les patates, que sembla ser que li dona un toc dolç i suau que la fa diferent....en fi, que quan ho probi ja us ho explicaré.



Espero que la proveu, i....BON PROFIT!!!!!!!!!