dijous, 22 d’abril del 2010

TARTA TATIN

Aquesta tarta és un dels postres que més m'agraden, i que malauradament faig poc per que resulta una vertadera bomba de calories....de totes maneres una vegada de tant en tant no passa res, oi????



Avui us posaré la versió que va fer la meva amiga al curset de cuina francesa, que aprofitant que la va fer a casa meva li vaig fer les obligades fotos i un altre dia us posaré la manera en que jo l'he fet fins ara.

La meva versió me la va ensenyar la meva cunyada que és de Normandia. En realitat només es diferencia de aquesta en la pasta que cobreix les pomes, que en comptes de ser pasta fullada és un pasta com de galeta de mantega que al coure queda més cruixent i a casa ens agrada més.

Ingredients:

6 pomes golden
125 gr de mantega
125 gr de sucre
calvados o moscatell
1 làmina de pasta de full


Us copio la recepta tal cual, però a casa en un motllo de 28 cm ens hi van cabre 5 pomes en comptes de 6.

Primer de tot preperarem les pomes buidant l'interior amb el buidador de pomes, i despres les pelarem i les tallarem per la meitat.

Posarem la mantega i el sucre en una paella per fer el caramel.Posar-ho a foc fort i mirar que cogui per tot el recipient per igual, per aconseguir un color homogeni i per fer-ho remenarem continuament.


Quan el caramel hagi adquirit un color d'avellana, afegirem les pomes amb la part corbada cap a munt (la part del tall cap avall).

Quan la poma estgui doradeta per aquest cantó, la girarem i la courem fins que també estigui doradeta.


Un cop les veiem que estan cuites hi tirarem un bon raig de calvados o moscatell, que les remulli ben bé, esperarem que s'evapori l'alcohol i treurem la paella del foc.

Ara posarem les pomes al motllo, amb la part corbada cap avall (per que així quan la girem per desmotllar quedarà la part corbada cap amunt i quedarà millor), hi tirarem el caramel pel damunt ben repartit.


Estirarem la pasta de full fins que quedi un amica més gran que el motllo, per poder posar-la pel damunt i replegar les vores per dins i per tot el voltant. Punxarem la pasta amb una forquilla per evitar que s'infli o es deformi.


La posarem al forn aprox. 15-20 min a 180º o fins que veiem la psta de full doradeta, que tigui aquest color.


L'hem de desmotllar quan encara sigui tèbia, ja que si ho fem en fred el caramel fa que s'enganxi al motllo i es trenca.


Un sugeriment alhora de servir-la és afegir un rajolí de crema de llet que suvitza l'extrema dolçor del pastís, i fins i tot hi ha qui la serveix amb la crema de llet semimuntada.




Es una tarta per a golafres, és força dolça i el caramel que queda després de cure, que s'ha barrejat amb el suquet de la poma és de "vicio y perdición".....és per això que m'agrada tant, ja que sóc adicta al dolç!!!!


Bon profit!!!!