dilluns, 12 d’abril del 2010

MONA DE PASQUA


Una altre mona que vaig fer l'any passat és aquesta, que és el típic pa de pessic de iogurt recobert de xocolata i envoltat de ou filat.



La gràcia de la mona són els ous i els ninots que als nens els va agradar molt, encara de pastís en van menjar ben poquet.

Ingredients:

1 iogurt natural o de llimona
2 mesures del iogurt de sucre
3 mesures del iogurt de farina
1 mesura de oli de girasol (pero no massa plena)
3 ous
1 sobre de llevat quimic (tipus royal)
la ratlladura d'una llimona (només la pell groga, sense gens de pell blanca que és la que amarganteja)

Preparació:

Barrejarem els ingredients en un bol, amb força energia, que quedin molt ben barrejats

Posarem aquesta barreja en un motllo untat amb mantega i espolsinat amb farina i el courem al forn a 180 º durant aprox. 45 min.

El deixarem refredar i el desmotllarem.

Farem la cobertura de xocolata fonent al bany maria, 150 gr de xocolata fondant, amb 75 gr de mantega. Escamparem amb cura la cobertura que cobreixi tot el pastís.

Abans que s'endureixi la xocolata posarem amb molta cura l'ou filat per tot el voltant (el vaig comprar fet) i també els ninots i els ous per que quedin ben enganxats.

Abans de portar a taula hi afegirem les plomes.


Era força bona, i ens la vam acabar tota, ja que en van menjar fins i tot els que no són massa golafres!!!