dimecres, 3 de març del 2010

PUDING

Bé, en podem dir puding, o flam amb magdalenes, croisants o qualsevol dolç que corri per casa i que ens hagi quedat sec per menjar tal qual.
És per aquest motiu que és un plat que en podríem dir d'aprofitament, encara que no per això menys bò i bonic.

Si el guarnim bé, és una manera ben lluïda de finalitzar un àpat, i no és tan pesat com la majoria de pastissos.

Els ingredients són:


4 ous
1/2 litre de llet
150 gr de sucre
caramel líquid
essència de vainilla al gust, (jo 1 cull sopera)
1 croisant o 3 madalenes o coca.....que ens hagi quedat sec.
Si posem poca quantitat ens quedarà més com un flam , si en posem més quantitat quedarà més tupit, será més pastís....per tant....la quantitat de croisants serà segons gustos o segons la ocasió.

Preparació:

Primerament escalfem una mica la llet, sense que sigui molt calenta per que no ens cualli l'ou quan li afegim. La finalitat d'escalfar-la és per que després estobarà millor el croisant( en el meu cas).
Aquesta llet té piquets negres perquè no tenia prou essència de vainilla i hi vaig afegir un sobre de sucre avainillat; aquesta és una altra opció per qui no tingui essència de vainilla líquida.


Quan sigui calenta hi afegim l'ou i ho remenem bé.


Ara hi afegirem el croisant esbocinadet i ho deixem en remull fins que quedi ben tou.


Untarem el fons del motllo amb caramel líquid i aquest motllo el posarem dins d'un altre motllo per poder fer el bany maria.


Abocarem la barreja dins del motllo caramelitzat. Aquesta operació cal que la fem amb molt de compte per que no s'ens desfaci ni desplaci el caramel líquid, jo primer vaig posant el croisant estobat amb una cullera i amb molt de compte i després hi acabo d'abocar la barreja de llet i ous que queda al bol amb molta cura per que no caigui amb força.



Llavors omplim el motllo gran amb aigua fins que aquesta arribi a la meitat del motllo del puding i tot plegat ho posem al forn a 180º aprox 1 hora. En aquest cas crec que varen ser uns 50 min, però cal vigilar-lo perque no ni s'ens cremi la superficie.


Quan creiem que sigui cuit, el treiem del forn i del bany maria. El deixem refredar i el desmotllem. Si podem es millor desmotllar-lo l'endemà, ja que així queda molt més près i per tant millor presentat.



L'ornamentarem com més ens agradi i el servirem en porcions.


Jo el vaig presentar amb una teula d'ametlles, el gust hi lligaba molt i el plat va guanyar en aparença.
Bon profit!!!!!

1 comentari:

Susi ha dit...

Quina passada cosineta!!
És molt senzill de fer i queda xulíssim. M'imagino que deu ser deliciós!!!
Un petonet per tots!