dimecres, 15 de juliol del 2009

AMANIDA DE MANGO I GULES AMB REDUCCIÓ DE MÒDENA I CRUIXENT DE BACÓ

Amanides lleugeres ara a l'estiu és pot ser el que ve més de gust per sopar.




Nosaltres la mengem tant a l'estiu com a l'hivern ,ja que és una amanida tèbia. És una amanida simple, de pocs ingredients, pero la combinació de sabors és molt bona.Només hem de tenir en compte una cosa: que el mango sigui bò.

Habitualment compro mangos que vénen del brasil en avió, que són més cars però la diferència de gust s'ho val.


Així doncs anem a veure com es fa:


Ingredients: (per 2 persones)


Mesclum d'amanides (jo el compro en bossa ,ja barrejat)
1 mango madur
1 bossa de gules a l' allet
oli , sal i vinagre
reducció de mòdena
1 llenca de bacó.


Preparació:


Primer posarem el bacó enbolicat amb un paper de cuina, 1 min al microones, per que quedi cruixent, el treurem i el deixarem refredar.

Pelarem i treurem l'òs del mango fent-ne 2 trossos grans, que posteriorment tallarem a làmines i reservarem.

Saltejarem les gules fins que siguin calentes (segons les instruccions de l'envàs)



Ara muntarem el plat:

primer posarem el mesclum al plat i l'amanirem amb sal , oli i vinagre al gust. Disposarem les làmines de mango el voltant i les gules al mig. Ornamentarem amb la reducció de mòdena i el cruixent de bacó esmicolat (segons la fotografia).



Es una amanida que queda bé fins i tot per quan tenim convidats.