dissabte, 25 d’abril del 2009

PERCA AMB GÍRGOLES I ALLS TENDRES EN PAPILLOT

Avui fem un plat de diari, ja que no tot ha de ser llaminadures....
Nosaltres no es que siguem molt amants del peix, per tant hem de buscar estratègies per menjar-lo, la dieta variada i completa és el millor, no podem eliminar aliments només per que no ens agradin.
Aquesta recepta té la ventatge de ser neta, lleugera i el peix queda amorós i gens eixut, suposo que que per això es de les poques maneres que ens agrada el peix a casa.


Ingredients:

4 trossos de aprox. 150 gr de perca per persona
2 safates de gírgoles
1 safata de alls tendres
sal
suc de llimona o vi blanc, com a 2 cullerades per paquet.

Preparació:

Primer saltejarem les girgoles amb els alls tendres en una paella amb un raig d'oli, fins que s'hagi consumit l'aigua que deixen anar les gírgoles. Les resrvarem.

Tallarem uns rectangles de 40 cm de paper d'alumini i hi posarem en un cantó un llit de bolets(no al mig, ja que amb l'altre costat hem de cobrir el peix) .


Al damunt hi posarem el peix salpebrat.

Pel damunt hi tirarem el suc de llimona o el vi (opcional 1 branca de julivert).


Taparem amb el tros que queda lliure de paper d'alumini i cargolem els cantons alhora que apretem fort per tal de sellar gairebé hermetic el paquetet.

El fiquem al damunt de la safata del forn ja preescalfat i el deixem 5 o 10 min a partir de que s'ha inflat el paquet.
En el meu cas quan és perca que es més gruixuda el deixo 10 min, però quan es llobarro, orada o halibut que és més prim són 5 min.

Passat el temps el treiem del forn i obrim el paquet amb cura de no cremar-nos amb el vapor que surt...jo tallo l'alumini com si fos una tapa.


Podem utilitzar diferents peixos, a casa utilitzem basicament perca, filets de orada i de llobarro i de vegades (poques) filets d'halibut.
De verduretes també podem remenar el que tinguem a la nevera, no han de ser sempre les mateixes.
Avui eren gírgoles amb alls tendres, però pot ser una barreja de pebrots de colors amb ceba,
pot ser carbasso, pastanaga i ceba, pot ser un llit d'espinacs sols o amb panses,ect....la condició es saltejar abans les verdures, ja que no es couen al forn, no dóna temps.