diumenge, 8 de febrer del 2009

PASTA CARBONARA

És un plat que ens encanta a tots a casa,la primera jo mateixa, que confesso que és la manera que més m'agrada la pasta.Suposo que per això l'he fet moltes vegades i com que tot s'encomana.....

La fem de totes maneres, depèn del temps i del dia.

Si tinc temps la faig de manera tradicional.

Si anem justos de temps la faig amb la Thermomix que tarda només 15 min i és una adaptació que vaig fer en el seu dia d'una recepta de macarrons amb tomàquet, que es deia "macarrons expres".Aquesta es diu "macarrons carbonara expres" i la podeu trobar a mundorecetas i varis blogs de cuina com a original meva, o sigui de majuri68 que és el meu sobrenom als forums de cuina que em conecto.Ara fins i tot la faig amb més tipus de pasta com: nius de cintes, llacets, hèlix....

Si és el cas de que arribem a casa just a l'hora de sopar, la deixo programana amb la meva olla a pressió electrica i programable, que és la fussioncook, i quan arribem està la pasta al punt de obrir la olla i menjar, recent feta com és més bona.


Com veureu és un plat que a casa ens dóna molt de joc.

Us deixaré la manera de preparar-la de totes les maneres i cadascú la faci com més li convingui.

En realitat la diferència no és tanta.

Ingredients:

Recepta per 2 persones:

150 gr de pasta (macarrons o nius de cintes)
2 litres d'aigua (tradicional), 450 gr si TH , aigua que cobreixi si és FC
200 ml de nata líquida
200 de taquets de bacon
sal
1 ou
parmesà ratllat

(Si es vol per més persones, cal fer una regla de tres)





Preparació tradicional:

En una olla bullir la pasta amb l'aigua i sal durant el temps que recomani el paquet.

Mentre tant, en una paella sofregir el bacon (hi ha qui li agrada també una mica de ceba picada, a mi no), quan sigui fet hi afegirem la crema de llet i la deixarem reduir uns minuts, no massa, ja que si no la pasta quedaria seca.

Escórrer la pasta ,refrescar-la amb aigua freda (per tallar la cocció) i barrejar amb amb la salsa i l'ou batut (jo no li poso sempre, l'ou).Remenar molt bé, servir al plat i afegir el parmesà ratllat pel damunt.

Menjar de seguida, ja que si no la salsa va espessint i perd cremositat, quedan la pasta una mica seca.


Preparació en Thermomix (TH):

Es tan ràpid i fàcil....
Posar tots els ingredients al vas de la TH, escepte l'ou i el parmesà.
Programar 15 min, 100ª, vel cullera i gir a l'esquerra. Posar el cistell a l'inrevés sobre la tapa, ja que esquitxa.
Quan faltin 1 o 2 min, afegir l'ou batut pel la boca de la tapa, sense parar la TH.
Servir de seguida amb formatge ratllat pel damunt.

Preparació en Fussioncook( FC):

Primer sofregirem el bacon ( i la ceba si es vol) amb menú manual , olla oberta amb 2 cull de oli (aprox.) cancelar menú manual i afegir la nata, la pasta, i l'aigua que ho cobreixi i remenar per homogeneitzar i que no s'ens enganxi la pasta al coure's. Tancar la olla i programar menú pasta, despresuritzant nosaltres la olla quan s'acabi el menú o bé, programar manual 4 min. i deixarem despresuritzar sola, ja que mentre ho fa seguirà coent la pasta i quan obrim la olla estarà la pasta al punt.




Si la pasta que fem és petita, tipus macarrons , hèlix, llacets o fins i tot nius de cintes, no cal fer res, però si volem fer spaguetis o tagliateles, per exemple, els trencarem per la meitat, que si no no ens caben a la olla.

Això ja comença a semblar un master en pasta carbonara......però encara queda parlar de la pasta expres amb salchicha, amb tunyina, amb salmó......amenaço amb seguir publicant més i més receptes de pasta diferents!!!!