dijous, 4 de desembre del 2008

ARRÒS AMB LLET

L'arròs amb llet es un plat que ens agrada especialment al meu fill gran i a mi (crec que som bastant iguals, en general).

Abans de tenir la thermomix feia una recepta que em va donar una amiga ,molt amiga, que es diu Amaya. Ella fa l'arròs amb llet més bò que he menjat mai!!!

Tot i que el faig igual no em queda igual (misteris de la vida)....suposo que em manca el seu "toc"de vareta màgica. Jo , de totes maneres no em desanimo i segueixo provant, algun dia serà com el seu.

Val a dir que si no el comparo amb el que fa ella, qualsevol persona que el tasti el pot calificar de boníssim, i és per això que us en donaré la recepta, per que vosaltres pogueu gaudir d'un arròs amb llet cremós i deliciós amb aquest toc de canyella que a nosaltres ens fa perdre "l'oremus" (s'escriu així????)

TRADICIONAL

Ingredients:
1750 ml de llet
150 gr d'arròs
6 cull soperes de sucre
1 branca de canyella
una pell de llimona
1 pessic de sal
1 cull. sopera de mantega.


Preparació:

En una cassola posarem la canyella, 1 vaset petit d'aigua i un pessic de sal.
Quan comenci a bullir tirar l'arròs i esperar que es begui l'aigua.
LLavors afegir la llet, el sucre i la pell de llimona i remenar continuament aprox. 1h 30 min.
(de fet quan espesseixi ja es pot treure encara que sigui abans del temps)
Quan manquin 10 min per finalitzar la cocció afegir 1 cullerada sopera de mantega i acabar la cocció.
Repartir en bols individuals i posar canyella en pols per sobre.


THERMOMIX

Molts dies, sobretot quan tinc més pressa o he de fer varies coses alhora, l'arròs amb llet el faig amb la thermomix, que no és per dir-ho però considero que surt molt bò també, i és molt més fàcil i ràpid.
Les fotos són d'avui, fet en thermomix.Veieu quina pinta més bona???



Ingredients:

1.5 l. de llet

150 gr d'arròs

250 gr de sucre

2 branques de canyella

lpell de llimona

canyella en pols

Preparació:

Posar la papallona al vas de la thermomix i posar també la llet, la branca de canyella i la pell de llimona, posar el cubilet i programar 10 min, a 90º i vel 1.

Sense treure el cubilet ni obrir el vas , pesar a sobre la tapa l'arròs, programar 25 min. a 90º, gir a l'esquerra i vel cullera i amb la thermomix en marxa anar tirant l'arròs pel forat de la tapa.

Finalitzat el temps, posar el sucre i programar 5 min, Tº 90 , gir esquerre i vel cullera.

Al final, treure la canyella i la pell de llimona i repartir en bols individuals.Espolvolrejar amb canyella en pols i deixar refredar.



La veritat es que també queda molt cremós i saborós. Veieu la textura en aquesta foto...