diumenge, 16 de novembre del 2008

RISSOTTO DE BOLETS I FOIE-GRASS

Avui hem dinat un Rissotto de bolets amb foie-grass, plat únic, doncs és força contundent alhora que deliciós.L'hem acompanyat d'una amanida.









La veritat és que els rissotos tenen varies aventatges, ja que sempre queden igual de bons, són molt fàcils de fer, no es fan malbé quan es remenen, sino al contrari, com més remenats són més cremosos queden, y tenen infinitat de variants.




Jo ja n'havia fet abans de rissotto de bolets, la variant que he introduit avui és el foie-grass , i he de dir que li pega fantásticament bé.


Els ingredients:

(Jo l'he fet per a cinc persones)


500 gr d'arròs

2 l. de brou de pollastre

500 gr de barreja de bolets (congelats)

3 echalotes o escalunyes grans

(sino tenim echalotes, posarem 1 ceba gran i 2 grans d'all)

150 gr de foie-grass

100 gr de formatge parmesà ratllat


En primer lloc, posarem a sofregir les echalotes picades amb oli d'oliva, i quan estiguin transparents hi afegirem els bolets congelats.Deixarem fer a poc a poc fins que es beguin la seva aigua.
Arribat aquest punt hem de posar-hi el foie-grass i anar-lo desfent a foc baixet fins que quedi fet una crema, afegim l'arròs i donem unes voltes.Ara es tracta d'anar afegint el brou bullint, de mica en mica, mentre que es va remenant, per aconseguir que vagi deixant el midó i quedi molt cremós.
Jo no he utilitzat tot el brou.L'he anat tastant fins que ha quedat cuit al punt que ens agrada a nosaltres,i en aquest moment s'hi afegeix la meitat del formatge parmesà, donem unes voltes i el deixem reposar 5 min.
Al moment de servir al plat, s'hi efegeix una mica de parmesà ratllat pel damunt.