dimarts, 28 d’octubre del 2008

ANIVERSARIS-4

Bé, aquest és l'últim dels pastissos d'aniversari que volia mostrar-vos. Es un pastís de mesari més ben dit, doncs el vaig fer pel meu nebodet Jan el dia que va complir 7 mesos, coïncidint que era estiu i estava pasant uns dies a casa amb els seus pares.

La recepta és extreta de mundorecetas, d'una forera que es diu pfm.

Els ingredients:

tarta:

3 ous

2 sobres de cuallada royal

8 formatgets de porcions o bé una tarrina de formatge de untar.

200 gr de sucre

1/2 de llet

base:

3/4 de paquet de galetes maries

mantega fosa.

cobertura:

melmelada de maduixa, fruits vermells o gerds.

2 fulles de gelatina

Preparació:

En thermomix

Posem a remullar les fulles de gelatina en un vas d'aigua freda.

Triturem les galetes amb la TH, fins que quedin ben fines, ho traiem del vas i afegim la mantega fosa fins que quedi una pasta per poder folrar el motllo.

Posem al vas de la thermomix els ous, els formatgets, el sucre i la llet. Programem 7 min. vel 4, Tª 90º. Finalitzat el temps, ho aboquem sobre la base de galetes i ho deixem refredar.

Posem la melmelada en un caçó i l'escalfem (en aquest punt es pot colar o no, a gust del consumidor; jo si la vaig colar) afegim les fulles de gelatina a la melmelada calenta i les desfem amb cura. Aboquem la melmelada sobre la tarta ja freda i ho posarem a la nevera, ja que ben fresqueta és quan és més bona.

Per abocar la melmelada cal fer-ho amb molta cura perque no es foradi la capa de formatge i quedi lleig i barrejat.Un truc que jo utilitzo és abocar-ho sobre una cullera girada del revés, per amortiguar la força de la caiguda i molt aprop de la tarta. Un cop abocada tota la melmelada escampar-la suaument amb la mateixa cullera.

Tradicional

Sempre l'he fet amb TH però de manera tradicional seria passar tots els ingredients de la tarta per la batedora (tipus túrmix) i al foc suau amb un caçó, remenant continuament durant 5-7 min.

La base igual, però triturant les galetes al morter o amb la picadora.

La cobertura de melmelada igual.

Les diferencies que jo he introduït en vers a la tarta de pfm són dues.

Primer he cambiat la base que ella fa amb melindros sucats amb conyac i llet per la típica base de galetes, ja que n'havíen de menjar els nens.

En segon lloc he afegit una capa de melmelada amb gelatina, ja que em semblava més complerta i més bonica. Va ser un encert, ja que en Jan que no podía menjar tarta perque era molt petit, només feia que sucar els ditets dins la melmelada de la porció de la seva mare i llepar i llepar amb la seva petita llengueta....