dissabte, 25 d’octubre del 2008

ANIVERSARIS-3

Aquests són els dos pastissos que vaig fer pel meu nebot Bernat el dia que va fer 3 anys.

La veritat és que es un pastís una mica més laboriós que els anteriors però compensa, ja que la presentació espectacular acompanya a la degustació: és boníssim!!!! Això sí, és per amants de la xocolata.

És una recepta extreta de mundorecetas.com , una web que m'encanta, i de la que em nudreixo en el 50% de les meves receptes.És un lloc on tens la seguretat que les receptes estan provades, on pots aportar les teves receptes pròpies amb una càlida acollida i on la gent és encantadora alhora que col.laboradora.Desde aquí una salutació i un agraïment a tots/es els/les forers/res de mundorecetas.com.



El pastís en qüestió es diu LA TOTUGA GERTRUDIS, i jo l'he copiat en concret d'una forera que es diu canelona.

Com que no tenia un motllo prou gran per fer-ne una de sola, vaig fer-ne 2 de més petites amb els mateixos ingredients de la recepta(una altre opció hagués estat dividir per dos els ingredients, però com que era la primera vegada que el feia no em vaig arriscar)



Primerament farem el braç de gitano.

Ingredients:
4 ous

130 gr de sucre

170 gr de farina

2 culleradetes de llevat químic (ex. Royal)

un pessic de sal

sucre glaç

60 gr de ametlles picades.

Per l'almíbar:
50 gr de rom
3 cullerades d'aigua
50 gr de sucre.

Farcit:
1 pot de nutella



Preparació en Thermomix.

Posar la papallona dins del vas i posar els ous amb el sucre.Programar 37º i 2 min, V 4. Acabat el temps programar 2 min. més mateixa vel, però sense Tª, per que quedi esponjós. Incorporar la farina i el llevat, juntament amb la sal i programar 5 segons a vel. 3. Afegir les ametlles i remenar 5 segons més.
Posar la mescla a la plata del forn forrada de paper de forn, ben planeta, com a màxim de 1/2 cm d'alçada.Introduïr al forn preescalfat a 180º durant 10 -15 min.Desmotllar sobre un drap de cuina humit i enrrotllar-lo.
Quan sigui fred, desenrrotllar amb cura i pintar-lo amb l'almíbar que haurem fet col.locant tots els ingredients dins del vas i programant 3 min, tª 100º, vel, 4.
Seguidament untarem amb nutela i tornarem a enrrotllar.Tallarem en rodanxes de 1cm aprox. i reservarem.
Folrrarem un motllo rodó amb paper de film (cosa que facilitarà el posterior desmotllat) i col.locarem les rodanxes de braç de gitano que cobreixin la superficie, reservant-ne algunes per cobrir després la mouse de xocolata.

Ara farem la mousse de xocolata i necessitarem:
400 gr de nata per muntar
1 rajola de xocolata especial postres
3 clares d'ou
100 gr de llet+ 50 gr
1 sobre de gelatina en pols
50 gr de sucre

Primer muntarem la nata per una banda i les clares amb els 50 gr de sucre per una altra(es pot fer amb la thermomix però cal netejar molt bé el vas, doncs les clares no muntaríen si queden restes de greix al vas).Reservar.
Desfer la xocolata al bany maria i reservar.
En 50 gr de llet freda hidratarem la gelatina.Reservar.
Escalfarem els altres 100 gr de llet a la thermomix, fins que casi bulli, i hi afegim la gelatina, removem 1 min. vel. 3 per disoldre-la bé. Afegim la xocolata desfeta reservada i removem a vel. 3, 1 min.Deixarem refredar fins que sigui tèbi.

Finalment afegirem la nata i les clares, a poc a poc i amb molta cura per evitar que s'abaixin.

Posem aquesta mescla dins del motllo folrrat amb el braç de gitano i cobrim amb les rodanxes que teníem reservades.Deixem a la nevera un mínim de 6 hores.
Passat aquest temps, desmotllar el pastís i retirar el pa de pessic.

Per assimilar a la tortuga utilitzarem 3 pans de llet tallats per la meitat i col.locats de manera que semblin el cap, la cua i les 4 potes.Els ulls són gotetes de xocolata.

Bon profit!!!!!